lauantai 31. maaliskuuta 2012

Fimokoruja ja palmusunnuntain vartoilua.

Vihdoin saapui keväiset fimomassat. Piti päästä eilen vähän heti kokeilemaan, vaikkei mitään idistä ollutkaan. Onneksi massa ei ole kovin kallista, niin kärsii kokeiluja suorittaa. Onhan moisen massan pyörittely ja värileikittely jo itsessään melko terapeuttista. Vailla ideaa ja osaamista syntyi raitaa, ja niistä riippukorviksia. Jämämassan pyörittelin kasaan ja kaulin levyksi, josta leikkailin pieniä korviksia.

Niin yksinkertaista, mutta kivaa.

Sopivasti tuli ystävä kylään, kun uunituoreet fimot muuntautuivat koruiksi, niinpä lähti ystävä viikonlopun viettoon uusissa korviksissa, sattuipa laukkukin olemaan samaa vihreätä.




Kirppiksellä kipaisin tänään, ja ensin meinasin turhautua siitä, että pöydissä notkui rikkinäistä, likaista ja mielestäni ylihinnoiteltua kamaa. Että sellaiset rillit päässä tänään... Kunnes löytyi tosi kiva pöytä, josta löytyi shortsit, paita ja ihana Nanson mekko(vain 3 euroa)!!! Joten loppu hyvin kaikki hyvin:) Sitten vielä piti pysähtyä kotimatkalla ojanpenkasta poimimaan muutamat pajunkissat.


Mukavaa lauantaita ja tervetuloo huomenna virpojat:)

perjantai 30. maaliskuuta 2012

Keltaista, krakleerattua ja kaunista!

Tänään oltiin taas koiruuden kanssa kylillä kävelyllä, ihmisten ilmoilla,vaikka pieni kyläpahanen onkin. Käytiin venerannassa haistelemassa ja katselemassa. Järven jäällä on tosi paljon vettä, enkä kyllä muutenkaan enää uskaltautuisi sinne, pilkkijät ovat toista mieltä, hui...
Kotiuduttuamme tallusteltiin vielä kotimetsän sammaleella ja kuunneltiin joutsenien ja kurkien laulantaa. Ihan ei vielä päästä katsomaan, hevostiellä on vielä sen verran lunta, että en lähde tällä selällä vielä tarpomaan, joten tyydymme toistaiseksi kuuntelemaan konserttia.

Eilen olinkin maalaushommissa, ja tässä lyhyt selostus/opastus siitä, mitä sain aikaan:

                                                 Krakleeratut pääsiäismunat
Näitä tarvitset: Krakleerausmaalia/lakkaa, 2 eriväristä maalia, munia (styroxmuna, massamuna, kananmuna yms...), varrastikkuja, sivellin ja maljakko/kippo(kuivatusta varten). Itse käytin Tiimarista ostamiani massamunia. Omasta mielestäni maalit kannattaa olla mahdollisimman erivärisiä, jotta kontrasti tulee hyvin esiin(tumma-vaalea). Käytin näissä sävyjä yönmusta ja auringonkukka:)


                                                        

1. Asetellaan munat varrastikkuihin,jotta ne on helppo maalata ja kuivattaa. Maalataan munat ensimmäisellä värillä. Annetaan kuivua.

2. Maalataan munat krakleerausmaalilla/lakalla, annetaan kuivua.

3. Maalataan munat toisella värillä melko ripeästi, koska maalin halkeilu alkaa melko nopeasti. Annetaan kuivua.
4. Tadaa, valmis!
Ai niin, kun nyt inspiroiduttiin keltaisesta, sprayasin vanhan punotun ruukun.

Kyllä kelpaa paistatella kilpaa auringon kanssa!

Aurinkoista perjantaita:)

-Sari-

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Tipusia ja omppuja.



Käytin mummoani kaupoilla, ja hän päätti ilahduttaa antamalla meille narsisseja. Hyvä että ovat vasta nupullaan, niin ovat sunnuntaina kukassa.
Narsissien ansiosta oli ihan pakko jo vähän laittaa pääsiäistä. Tipusia ja krakleerattuja munia(oon nämä tehnyt varmaan 10 vuotta sitten, ja aina ovat muuttaneet mukanani. pitäisköhän tehdä jo uusiakin.)
Täytyy varmaan käydä joku päivä hakemassa lisää narsisseja ja ojanpenkasta parit vitsat:)

Taisin eilen mainita jotain kirppislöydöistä... no jotainhan aina lähtee kirppikseltä mukaan(valitettavasti sanoisi mies), onneksi tulee aina silloin tällöin myös myytyä/annettua poispäin....


No tämä kotiutui meille:


Ihana omppupurkki! On jo elämää nähnyt ja pari kolhuakin saanut, mutta niinhän meissä kaikissa näkyy elämisen jälki eikös? Tänne laitetaan suklaamunia virpojia varten!!

Löysin myös sinisen puisen pinnatuolin, mutta bloggeri ei suostunut sitä kuvaa teille näyttämään, tiedä sitten miksi... no, ehkä sitten toiste.

Sen vielä haluan sanoa, että tämä elämä tuntuu nyt hyvältä. Pitkän sairastamisen, hiljaiselon ja leikkausjuttujen jälkeen näkee asiat taas ihan eri valossa.
Ollaan koiruuden kanssa odotettu monta kuukautta, että päästään taas metsään. Nyt lumet ovat jo aika hyvin sulaneet, joten tänään tallusteltiin sammaleella ja haisteltiin havumetsässä kevättä.

Iloista tiistaita!
-Sari-




tiistai 27. maaliskuuta 2012

Hiljaiseloa mutta hyvää eloa.



Hiljaista ollut blogissani,ei ole ollut oikein mitään kerrottavaa/näytettävää. Sitäkin innokkaampana olen seurannut muiden kirjoituksia ja ihania kuvia. Lisäksi olen roikkunut huutonetissä, jossa kauppaan maallista omaisuuttani, tällä erää lähinnä vaatteita.
Kirppiksillä on tullut vähän käytyä, katsotaan josko löydöistä saisi otoksia tänne vaikka huomenissa.
Tänään sain ihania uutisia, minua pyydettiin "kummiksi"(vauvaa ei siis kasteta, vaan nimiäisiä vietellään), ihanaa!!!!!!!!
Sen lisäksi käytiin ystävän kanssa kirppiksellä ja kiinalaisessa syömässä, luksusta!

                                                         HYVÄ PÄIVÄ!
                                              Ja tervetuloa Riikka lukijaksi:)


                                                                   -Sari-

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Vapaus koitti! Ja Fimoilua...

Otsikkohan viittaa siihen, että tänään se tapahtui. Sitten selkäleikkauksen uskaltauduttiin koiruuden kanssa autoon, ja hurautettiin kylille.Ah, vapaus, en ole enää muiden riesana! Käpsyteltiin pitkin kylänraittia ja nautittiin auringosta. Ihmisten ilmoilla on tiet jo ihan sulat, toisin kuin meillä metsäläisillä.Ihmiset olivat hyväntuulisia, ja monet jäivät juttelemaan niitä näitä ja rapsuttelemaan koiruutta. Poikkesin muutamassa pikkukaupassa:kirjakaupassa, käsityöläisten kaupassa ja kehystämössä. Tilasin juuri tänään aamulla Sinellistä Fimomassaa,mutta  sitten sitä olikin juuri tullut myös kehystämöön. Olen monesti ihastellut tuosta massasta tehtyjä koruja,mutta viimein myös itse inspiroiduin.Nooh, pitihän sitä hätäisenä sitten ostaa, kun eivät ne keväiset turkoosit ja vihreät nyt tähän hätään ehdi postilaatikkoon.

Neljä pakettia Classic Fimoa lähti kotiin mukaan. Okraa, terracottaa, lilaa ja punaista. Ensivaikutelma massasta oli, että onpas kovaa materiaalia,tässä tulee hiki. Niinkuin tulikin, massan pehmittämiseksi ja muokkauskelpoiseksi pitää sitä tosissaan käsissä ja lämmittää, vääntää, venyttää ja kaulia.

Ensimmäisellä yrityksellä ajattelin tehdä marmorikuvioisia kaulariipuksia sekoittamalla kahta väriä. Siinä sitten massaa pyöritellessä totesin, että värit sekoittuivat liikaa, eikä toivottu marmorikuvio onnistunutkaan, ainoastaan ihan läheltä katsottuna voi erottaa eri värivivahteita.
Tästä siis pyörittelin helmiä(isolla neulalla reiät) ja tein yhden kaulariipuksen.






Helmistä tuli sen verran kivoja, että sain idiksen.

Löysin tämän ranneketjun jostain kätköistäni, päätin purkaa sen hyvään tarkoitukseen.


             Näin valmistui siis rannekoru, vanhasta,uudesta ja itse tehdyistä Fimohelmistä, lukko ja
             kukat vanhasta korusta ja pari lehteä.
Nuo Fimohelmet näyttävät mielestäni ihan ompuilta:)

       Seuraava kokeiluerän tavoite oli onnistua saamaan edelleen sitä marmorointia, kahta eri sävyä. No, onnistuin paremmin kuin ekalla kerralla. Perhonen istahti myös massan päälle(leimasimesta), lisäksi tein kaulariipuksia, nappeja ja helmiä. Niin ja kaikkihan näistä käyvät uunissa( 110 astetta, 25-30min.). Ihan kivaa puuhaa, kunhan selviää siitä alkulämmittelystä ja massan muokkaamisesta.
Nyt jään odottelemaan niitä keväisiä värejä, jotta pääsee väsäämään lisää!!!!
                          Ihanaa keskiviikkoa!

                            -Sari-



sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Miksei jo vois?

Huokaus. Tuo kysymys on pyörinyt mielessä. Miksei jo vois? Pitkä lista annettiin rajoitteita, kun tästä selkäleikkauksesta toipuu....ja ne rajoitteet kestää kuukausia. haukotus.

Mutta jos kuitenkin ajattelis, miksei vois jo vähän? Siivota, ajaa autoa, repiä tapettia, istua vähän pidempään... Ja voihan noita, vähän. Huomenna taas vähän enemmän.

Tässä seuraavaksi kortteja, joita olen tehnyt jokin aika siten. Jokunen viikko sitten, kun vuorokaudesta suurin osa meni vielä makuuasennossa, tuli noita naistenlehtiä luettua, ja samalla sieltä sitten revittyä aina joitain kuvia. Niitä sitten näissä korteissa.

Lehtileikkeitä ja leimasinta.


Kirpeetä!

Koskas näkis ensimmäisen perhosen liihottelevan?

Puisia koristeita ja kultamaalia.


Kohokuviopaperia ja leimasinta.

Niin, simppeleitä ja kivoja(vähän niin kuin minäkin, hah.), lähetellään vaikka pääsiäiseksi.

Ihanaa sunnuntaita!
p.s. Jään odottelemaan miestäni ja vanhempiani syömään, kun läksivät Tammisaaareen mökkeröiselle korjaamaan Tapani-myrskyn tekosia. Onneksi on aivan iiiihana kevätsää.

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Kesällä sutjakampi minä!

Tämä viikko on kulunut tuon otsikon suuntaisen tavoitteen mukaisesti. Edellisen postauksen munffinssit on syöty ja nyt yritetään rakennella kevyempää minää. En ole koskaan tosissani laihduttanut,mutta ilmeisesti tosissani olen ottanut tuon elopainon kasvattamisen(salakavalaa mässäilyä). Viime syyskuussa loppui röökaaminen, joten enää ei voi mielestäni pistää sen piikkiin, että "syönpä tässä valtavat määrät kaiken maailman sontaa, kun ottaa tuo tupakoinnin lopettaminen niin koville".
Lisäksi nyt on jo selkäleikkauksesta monta viikkoa, ettei sekään ole tekosyy mässäillä.
Mutta haastettahan tässä on ihan riittämiin....katsotaan miten edistyy. Ensimmäinen välitavoite on          -5kg,jonka jälkeen voin palkita itseni jollain kivalla kevätvaatteella.

Em. lisäksi olen opetellut tuota huuto netin ihmeellistä maailmaa ja laitellut sinne vaatteita myyntiin, kun selkä ei vielä kestä kantaa kamppeita perinteiselle kirppikselle.

Ostin tänään keltaista spraymaalia,katsotaan mitä sen kanssa saisi syntymään, jotain kivaa pääsiäiseksi ehkä. Pari juttua valkoisella sprayattua odottelee mua autotallissa, mutta sinne en nyt pääse könyämään kun piha on ihan peilijäässä, eikä ole varaa kaatuilla.

Kivaa viikonloppua!
-Sari-

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Lumikuormaa ja kirppislöytöjä


Huomenet täältä metsästä. Tässä pari kuvaa suklaamuffinseista, joita leivoin perjantaina. Lähinnä kuvasin siksi, koska nuo uudet paperiset vuoat ovat herrrrkullisen värisiä. Muffinsit koristelin leikkisästi suklaalla ja erivärisillä nonparelleilla, ja kyllähän ne myös maistuivat toosi hyvälle.




 Sitten tämä. Yöllä heräilin välillä siihen, kun kuului pihalta muks, ja sitten vahtikoira vieressä sanoi wuff! Aamulla terassilla odotti tämä. Lumi kun ei tule meidän katolta kerralla kovaa vauhtia jolloin se lentäisi terassin yli maahan, vaan se tulee muks muks muks pala kerrallaan ja suoraan terassille. Onneksi katettu osa terassista ei ole kuin lumivyöryn jäljiltä.

Aikani tätä katseltuani soi puhelin, mummo naapurista soittaa että meidän tie on lumen peitossa, koska hänen navetan katolta on kaikki lumet tippuneet tielle(niin kuin joka kevät, koska tiemme kulkee siis ihan vanhan navetan vierestä). Joten olen motissa, kirjaimellisesti. No,onneksi täällä landella naapurin maajussi auraa meidän tien, joten ei kun ihanaa naapuria häiritsemään sunnuntaiaamuna. Tuolla auraamisellahan ei sikäli ole kiire, koska en minä täältä ole mihinkään lähdössä, mutta iltapäivällä tulee vieraita ja pitäisi sen miehenkin sieltä illansuussa kotiutua...
No sitten palatakseni eiliseen kirjoitukseeni, lupasin esitellä teille tämän ihanuuden, joka muutti meille eilen. Löysin tämän punaisen symppiksen matkalaukun kirppiksellä hintaan 2,20 euroa!!!!!!! Tämä on niin söötti, että voisin kuvitella jopa käyttäväni tätä jollain viikonloppureissulla. Hauskaa tässä on se, että matkalaukun nimiläpyskässä on edellisen omistajan yhteystiedot,eli on tämä laukku jossain reissannut. Hauskaa miettiä, missäköhän tämä on käynyt?

Näistä termareistakin olen jo aiemmin maininnut, myös kirppislöytöjä. Tosin niiden ostamisesta on jo vähän aikaa, ovat mielestäni kauniita, jokin niissä viehättää.

Matkalaukun sisältö on ihanan suklaanruskea, ja matkatavarat saa sidottua tuollaisilla nahkaremeillä.

Mihinköhän tämä matkalaukku pääsisi kanssani ensimmäisenä? Siihen asti odotelkoot nallen vieressä. Keinutuolin olen saanut joululahjaksi 2-vuotiaana, joten ikää sillä on 30 vuotta.

Kyllä vielä kynttilöitä poltetaan, keväisissä väreissä tosin.

Ihanaa sunnuntaita kaikille:)

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Makkoilua.

Nyt makoiluttaa. Ollaan koiran kanssa viikonloppu kaksin kotona. Vettä satelee, ja katolta muksahtelee lunta, johon koira reagoi aina haukkumalla, hohhoijaa. Ihanaa on se, että selkäleikkauksen jälkeen jaksaminen lisääntyy koko ajan. Pitkän talven jälkeen energiataso kasvaa jo ihan auringonsäteiden voimalla, mutta huomaan myös että koko ajan tämä selkä kestää enemmän. Täytyy tässä pohtia,josko ensi viikolla jo uskaltautuisi auton rattiin, tähän asti olen ollut ihanan tukiverkoston varassa, mutta kaikilla on myös oma elämä eikä minulla ole hovikuljettajaa joka on aina valmiina juuri silloin kun minusta tuntuu että pitää päästä liukuumaan.Kyllähän mies ruokaostoksista huolehtii tarvittaessa, mutta itse koen äärettömän tärkeäksi päästä "ihmisten ilmoille". Muuten väliajat kotona,metsänkeskellä, jossa ei liiku ketään, mitään eikä kukaan. No, kunhan pääsen taas ratin taakse, osaanpahan arvostaa niinkin yksinkertaista asiaa kuin omalla autolla itsenäisesti ruokakaupassa käyntiä. Onneksi kotona on aina tekemistä, ja jos ei ole,keksitään.

Miehen ollessa reissussa pääsin tänään kuitenkin vanhempieni kanssa kivalle kirpputorille, jossa en ole käynyt aikoihin. Löytösaldo jäi kaikilta hieman suppeaksi, mutta yhden ihanan sympaattisen jutun löysin, kerron siitä huomenna kuvan kera.

Vihdoin muistin ostaa kaupasta tuoretta inkivääriä. Joten nyt kirpeätä inkivääriteetä, höystettynä hunajalla ja sitruunalla. Äärettömän hyvä flunssalääke, vaikkei flunssaa olekkaan. Terveellistä joka tapauksessa. Ja voihan olla, että siihen sivuun otan suklaamuffinssin, joita eilen leivoin aikani kuluksi.



perjantai 9. maaliskuuta 2012

Yrttejä ja aurinkoa!

Auringon innoittamana kävin eilen rautakaupassa ja hullaannuin tietty siemenhyllyn edessä. Kukkamullan lisäksi mukaan lähti maltillisesti vain 3 pussia siemeniä. Itämään laitoin basilikaa, ruohosipulia ja rosmariinia, niitä kun tulee ruuanlaitossa käytettyä paljon. Katsotaan mitä tykkäävät kevätauringosta. Josko nämä vihertäisivät pian niin,että korvaisivat myös rairuohon pääsiäisenä?
Voi vitsi miten ihanaa,kun tulee kevät ja sitten tiettykesä. Viime kesänä korjasin satoa kokokesän ruukuista,jotka notkuivat terassin kaiteilla, oli ainakin sitruunamelissaa, minttua, oreganoa ja basilikaa.

Pakkohan tämäkin oli kuvata. Eilisen naistenpäivän kunniaksi sain tämän ruusun rautakaupan nuorelta mieheltä:) Ilahduttavaa!

Satuin eilen illalla muistamaan,että jossain mediassa puhuttiin revontulista. Menin sitten eilen illalla ennen nukkumaanmenoa töllöttämään pihalle, ja uskomatonta. Ku töllötti kirkkaana, ja taivas oli vihreänä revontulista.Ihan mahtavaa, en muista koskaan nähneeni täällä etelässä vastaavaa.

Ihanaa ja virkistävää viikonloppua!!!!

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Hiljaiseloa ja auringon pilkahtelua.



Bloggailun osalta en ole vähään aikaan hiiskahtanutkaan. Tosin muiden juttuja olen käynyt lukemassa ja katsomassa päivittäin. Oma elämä on tällä hetkellä niin hiljaiseloa... selkäleikkauksesta toivutaan ihan hyvin, mutta kaikki tekeminen on edelleen kovin lyhytkestoista ja kevyttä. Tänään mieltä piristi, kun sain asennettua limeä ikkunaan(huutonetistä), ja samaa sävyä löytyy tietty serveteistä. Tuntuu, kuin koko keittiö suorastaan tulvisi ihanaa valoa, kun talviverhot vaihtuivat keväisempiin.

Saga tietysti myös bloggaa kanssani... siellä koira missä emäntä.





Voi mahdoton miten kaunista, väriä ja valoa, nauttikaamme!


Ai niin, onhan mulla jotain uusia koruja ja kirppislöytöjäkin, niistä seuraavassa kunhan saan valokuvattua...