sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Itsetehty mysli

Varoitus! Tämän myslin tehtyäsi et enää palaa kaupan vastaaviin tuotteisiin(lisäaineita ja hullusti sokeria, yök), koska tämä on vaan niin hyvää!

Tämä on taas sellainen resepti, mitä voi varioida sen mukaan, mitä kaapista löytyy ja mistä itse tykkää! Ja kohtahan alkaa taas meillä tuo marja-, ja hedelmäsesonki, sitä odotellessa:)

Minä tein sen näin:

5 dl kaurahiutaleita
3 dl ruishiutaleita
2 dl ruisleseitä
1 tl merisuolaa
2 rkl rypsiöljyä
3 rkl hunajaa
2 rkl intiaanisokeria(täysruokosokeria)
2 ml vaniljauutetta( tai vaniljasokrua)
2 tl kanelia
1 dl omenasosetta( ei lisättyä sokeria)

//Sekoita edellä mainitut ainekset keskenään ja levitä tasaisesti uuninpellille, paista uunissa 150 asteessa noin 20 minuuttia, kääntele seosta välillä lastalla ja seuraa ettei kärähdä.//

1 dl manteleita
2 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä

// pilko siemenet pienemmäksi ja sekoita myslin joukkoon uuninpellille, laske uunin lämpötilaa 100 asteeseen ja paista vielä 15 min.//

100 g kuivattuja karpaloita.

// pilko karpalot pienemmäksi ja sekoita myslin joukkoon. Jos mysli tuntuu vielä kostealta, itse annoin sen vielä lepäillä uunissa jälkilämmöllä luukku vähän raollaan.//

Kesän paras aamupala, itsetehtyä mysliä ja luonnonjogurttia!

Myös kiva lahja vaikka mökkituliaiseksi viedä lasipurkillinen mysliä mennessään!





2 kommenttia:

  1. Namnam!! Näyttää tosi hyvältä vaikka yleensä en myslistä välitäkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuu vielä paremmalta, suosittelen. Mä olen niin moneen kertaan pettynyt kaupan mysleihin, milloin ne on täynnä jotain höttömuroja ja milloin sokerilla kuorrutettuja "mukamas marjoja".

      Poista