torstai 30. toukokuuta 2013

Dekoraatiota ilman rajoja.

Mun sisustustyyli on mielestäni sellainen, että ei mulla ole mitään tyyliä. Sekoittelen fiilispohjalta uutta ja vanhaa,tosi  vanhaa ja vaikka Ikeaa. Retroilu on kyllä myös tosi jees, ja toisaalta skandinaaviset pelkistetyt vaaleat pinnat. Näitä kaikkia löytyy meidän kodista sikin sokin. Eli täyttä sillisalaattia, fiilispohjalta.

Tänään osui Cittarin alelaarissa Vallilan Jaffat silmään, joita olen jo tovin ihastellut, no piti sitten kotiuttaa verho ja pari tyynyliinaa. 

Ja tuo keinutuoli on omasta lapsuudesta, olikohan joululahja kun olin parivuotias?


maanantai 27. toukokuuta 2013

Päivän kirppislöytö.

Turkoosi emalikattila, vieläpä hyväkuntoinen, 6,5 euroa. Nätti väripläjäys keittiöön:)

Päivän sesonkikimppu.

Kuten olen jo aiemminkin kertonut, meidän mummola löytyy tuosta naapurista. Siellä on niin isot raparperipenkit, että niitä ei ole omalle pihalle tarvinnut istuttaa. Käväisin siis kesän ensimmäisissä luvallisissa raparperivarkaissa, josta tein pellillisen piirakkaa! 


sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Itsetehty mysli

Varoitus! Tämän myslin tehtyäsi et enää palaa kaupan vastaaviin tuotteisiin(lisäaineita ja hullusti sokeria, yök), koska tämä on vaan niin hyvää!

Tämä on taas sellainen resepti, mitä voi varioida sen mukaan, mitä kaapista löytyy ja mistä itse tykkää! Ja kohtahan alkaa taas meillä tuo marja-, ja hedelmäsesonki, sitä odotellessa:)

Minä tein sen näin:

5 dl kaurahiutaleita
3 dl ruishiutaleita
2 dl ruisleseitä
1 tl merisuolaa
2 rkl rypsiöljyä
3 rkl hunajaa
2 rkl intiaanisokeria(täysruokosokeria)
2 ml vaniljauutetta( tai vaniljasokrua)
2 tl kanelia
1 dl omenasosetta( ei lisättyä sokeria)

//Sekoita edellä mainitut ainekset keskenään ja levitä tasaisesti uuninpellille, paista uunissa 150 asteessa noin 20 minuuttia, kääntele seosta välillä lastalla ja seuraa ettei kärähdä.//

1 dl manteleita
2 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä

// pilko siemenet pienemmäksi ja sekoita myslin joukkoon uuninpellille, laske uunin lämpötilaa 100 asteeseen ja paista vielä 15 min.//

100 g kuivattuja karpaloita.

// pilko karpalot pienemmäksi ja sekoita myslin joukkoon. Jos mysli tuntuu vielä kostealta, itse annoin sen vielä lepäillä uunissa jälkilämmöllä luukku vähän raollaan.//

Kesän paras aamupala, itsetehtyä mysliä ja luonnonjogurttia!

Myös kiva lahja vaikka mökkituliaiseksi viedä lasipurkillinen mysliä mennessään!





perjantai 24. toukokuuta 2013

Dyykkaava möhömaha.

Minä ja Möhö satuttiin yksi kaunis päivä ajamaan meidän pitäjän kaatiksen ohi. Tai siis ei me sitten ohi menty, vaan poikettiin. Sain muutamia katseita, kun ison mahani kanssa heittelin tavaraa takakonttiin, heh! Pari juttua kotiutui, toinen niistä tämä pinnatuoli. Siitä toisesta sitten joskus. Helteisenä päivänä se sai pintaansa sitten mattamustaa suhumaalia, sitä kun sattui varastoissa olemaan. Nyt tuoli toimittaa kukkapöydän virkaa olkkarissa. Vieressä lepäävä nahkarahi kirppikseltä 4 euroa, odottaa huppua ontelokuteesta.





torstai 23. toukokuuta 2013

Suklaakakku ja kirppislöytöjä.

Mulla on sellainen visio, että leivon pakkaseen vierasvaroja ennen Möhön syntymää.Sieltä sitten voi hätäponnari vinossa sulattaa kahvipöytään makiata, kun vieraita saapuu. Aloitin tänään tekemällä suklaisen kahvikakun.

Kahvikakun perusohje löytyy TÄÄLTÄ. Helppo kuin mikä, kaikki ainekset vaan sekaisin ja uuniin. Resepti on helposti muunneltavista sen mukaan mitä sattuu kaapeista löytymään.

No, tiedättehän, pitihän sitä kaakkua tietysti maistaa, kylkeen itsetehtynä vaniljajätskiä ja kuppi suklaakahvia. Sadepäivän ilottelua:) Saga hoiti astioiden pesun.

Kaikki kuvissa näkyvät astiat ovat kirppislöytöjä: lasinen kakkutarjotin 4 e, muki 0,30 e ja Marimekon Siirtolapuutarhalautanen 3 e.







keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Taidan vähän uudistaa.

Olen aika tuore tapaus täällä blogimaailmassa. Olen vissiin tätä omaakin pitänyt vasta reilun vuoden. Alunperin aloin seurailemaan lähinnä koruntekoblogeja, halusin oppia uutta ja saada inspiraatiota. Perustin tämän omanikin sillä ajatuksella, että se olisi koru/käsityö/tuunausblogi. Lisäksi tämä blogi oli minulle myös linkki ulkomaailmaan ja yksi keino pysyä järjissäni kipuillessani kotona selkäni kanssa tosi pitkään.

No, koruja en juurikaan ole tehnyt pitkiin aikoihin, muita käsitöitä ja tuunauksia kylläkin. Korutarvikkeet eivät onneksi vanhene laatikoissaan, joten ehkä niitä vielä kaivetaan sieltä esille, kun inspis iskee. Selkä leikattiin onnistuneesti, palasin töihin ja nyt odotan esikoisemme syntymää, laskettuun aikaan on tasan kaksi viikkoa. Paljon on tapahtunut ja varmasti tulee tapahtumaan.

Siksi haluankin nyt vapauttaa itseni siitä ajatuksesta, että blogini olisi vain kanava missä esittelen käsitöitäni tms. Elämäni on niin paljon muutakin, joten miksi en kertoisi siitä myös teille? Tuskin tästä mitään mammablogia muotoutuu, mutta niitäkin teemoja varmasti sivutaan. Kirppistelen, sisustan melko pienellä budjetilla, tuijottelen kukkia, leivon ja tietysti teen niitä käsitöitä. Ja paljonpaljon muuta.

Blogini tulee edelleen olemaan hyvin kotikutoinen. Kuvat otan kännykällä, enkä osaa niitä muokata. Kirjoitan vapaalla kädellä, en menetä yöuniani jos löytyy kirjoitusvirhe tai kaksi.

Mutta ennen kaikkea haluan kertoa näistä asioista juuri teille! Jos ette olisi siellä, mitä mä täällä yksikseni höpisisin? Kyllähän tämä blogi päiväkirjastakin menee, mutta kyllä se motivoi kirjottamaan, kun tietää että te siellä seuraatte mukana. Joten pysykää kyydissä jatkossakin ja jättäkää kommenttia ja ehdotuksia, millaisista aiheista haluaisitte mun kertovan?

Blogin ulkoasu sai myös valkaisun odotellessaan mahdollista värikäsittelyä.

-Sari-







maanantai 20. toukokuuta 2013

Ciabatta

Ihana lisuke vaikka kesäisen salaatin kera. Muistaakseni Ciabatta tarkoittaa italiaksi kengänpohjaa, joten siitä kait tuo lättänä malli!

Tässä ohje leivälle:

Ciabatta 6 kpl

3dl vettä
Puolikas pkt hiivaa(25g)
2 tl suolaa
3 dl durumvehnäjauhoja
3-4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
2-3 rkl oliiviöljyä

Liuota hiiva KYLMÄÄN veteen. Lisää jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten löysäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota esim. Vesihauteen päällä 60 min.
Jaa kohonnut taikina 6 osaan ja painele käsin n. 10x20 cm:n ohuiksi levyiksi. Laita ciabattat uuninpellille(2 peltiä) liinan alle lämpimään kohoamaan jälleen 60 min.
Voitele kohonneet ciabattat oliiviöljyllä. Paista 225-250 asteisessa uunissa 10-15 min. Sumuta ciabattoja uuniin sumutuspullolla vedellä useamman kerran. Älä peitä kypsiä ciabattoja, parhaita heti tuoreena!






sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Yrttilevite ja Ciabatta.

Eilen saapuivat tyttökaverit kylään. Nyyttärimeiningillä mentiin, itse olin valmistanut yrttilevitettä ja Ciabatta-leipää, ja jätskiä mutakakun kaveriksi.

Yrttilevitteen valmistin suunnilleen näin:
1 purkki rahkaa
50 g levitettä( jääkaapista löytyi Ingmariinia)
2 valkosipulinkynttä
Kourallinen ruohosipulia
Kourallinen basilikaa
Ripaus suolaa ja pippuria

Silppua yrtit ja sekoita ainekset keskenään, anna maustua jääkaapissa yön yli.

Tuo Ciabatta itsetehtynä oli myös positiivinen kokemus, laitan siitä ohjetta huomenissa.

Mikäs sen parempaa kuin ihanat ystävät ja hyvä ruoka!!!!













lauantai 18. toukokuuta 2013

Tulips.

Miten voi tulppaanit yhdessä yössä saada väriä näin paljon. Onko joku käynyt maalaamassa niitä?
Tältä ne näyttivät tänään, vertaappa huviksesi eilisen postauksen kuvaan. Hassua.

perjantai 17. toukokuuta 2013

Ihan kohta.

Puhkeavat tulppaanit kukkaan. Näin äippälomalla on aikaa joka päivä tuijotella kukkapenkkiä ja seurata kasvua. On ne niin nättei.


torstai 16. toukokuuta 2013

Krasseja.

Istutuslaatikko on nyt puolillaan krassinsiemeniä, katsotaan lähtevätkö itämään. Jotkut innokkaathan näitä esikasvattavat sisällä, mutta voi ne kuulemma lykätä suoraan uloskin. Ja kun olen päättänyt, ettei meidän pihalla ole enää yöpakkasia, eiköhän sieltä jotain idä.

Krassit ovat helppoja ja kukkivat runsaasti! Ne ovat syötäviä kukkia, joten sopivat erinomaisesti kesäjuomiin, salaatteihin ja kakkujen/leivonnaisten koristeeksi.

Istutuslaatikon toisella puolella satokauttaan aloittelevat monivuotiset yrtit ruohosipuli, lipstikka ja persilja.



keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Grilliherkkujen kaveri.

Toiseksi paras lisuke kesän grilliruuille on tämä salaatti. Niin helppo, niin hyvä. Edelleen.
Sipuli, mozzarella, tomaatti, basilika. Loraus oliiviöljyä, sekaan sohitaan vähän suolaa ja mustapippuria. Mums:)

Jaa niin mikä se paras lisuke sitten on?
No coleslaw, siitä sitten kun kotimainen varhaiskaali saapuu kauppoihin.









sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Hei kaikki äidit, onnea!

Olette kakkunne ansainneet! Tosin tämä leipomani kaakku menee huomenna miehen työpaikalle, mutta ajattelin parit kuvat tänne siitä laittaa, koska sopii se teemaan, tällä hetkellä kakkuja kun mussutellaan varmasti ympäri maan.

Pohja digestivet, voi ja tumma kaakao.
Täyte 1. Vaniljarahkatäyte ja 2. Kuningatarrahkatäyte, molemmat hyydytetty liivatteella.
Päälle siivutin reilusti tummaa ja valkosuklaata.

Mukavaa sunnuntaita!
-Sari-








sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Puuhastelua.

Jihuu, odotettu vesisade saapui juuri parahiksi. Eilisen haravoinnin ja nurmikon kalkitsemisen jälkeen sade oli odotettu vieras.

Ihmisvieraita odotellessa leivoin Wilhelmiinoja, jotka eivät kuitenkaan halkeilleet uunissa toivotulla tavalla. Taisin lorauttaa liikaa siirappia.
Eipä tuo haittaa, sulatin pari palaa tummaa suklaata ja ripsottelin sitä keksien päälle.

Mukavaa sunnuntaita:)
-Sari-